Zuiderzeemuseum Gitaarfestival 2019… alle vaders verzamelen!

Zondag 16 juni is het weer Vaderdag en natuurlijk komen alle vaders dan naar het Zuiderzeemuseum voor het jaarlijkse Gitaarfestival. Maar liefst tweehonderd gitaristen spelen hun muziek op verschillende locaties in het binnen- en buitenmuseum. Dit jaar ligt de nadruk op fado en gypsy swing en treden er bekende artiesten op zoals Fernando Lameirinhas, Maria de Fátima, The Rosenbergs – Masters of Swing en T-5 met grootheden Peter Tiehuis en Theo de Jong, Magda Mendes, Pigalle en Reinier Voet. Hoe klinkt jouw favoriete Vaderdag?

Stichting de GitaarSalon organiseert al voor het achtste jaar het Gitaarfestival in samenwerking met het Zuiderzeemuseum, Nico Nap Foundation, Stingray Brava en Stingray DJAZZ. Op dit ultieme gitaarfeest spelen internationale beroemdheden, regionale grootheden, gitaar-leerlingen en studenten van conservatoria naast fado en gypsy swing, onder andere tango, flamenco, blues, klassiek, jazz, hotclub, singer-songwriter en fingerstyle. De musici treden solo, in kleine bezetting en in gitaarorkesten op. Tijdens het Gitaarfestival klinken in het Zuiderzeemuseum echt álle mogelijke verschillende stijlen in de gitaarmuziek, dus… alle vaders verzamelen!

Praktische informatie
Het Gitaarfestival vindt plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De gitaristen treden tussen 11.00 en 17.00 uur op in zowel het binnen-, als buitenmuseum. Bekijk hier de volledige programmering en hier de festivalplattegrond of ga voor meer informatie naar de website van de GitaarSalon. Het Gitaarfestival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk; tegen het normale bezoekerstarief krijgt u deze Vaderdag de bijzondere muzikale gitaarlekkernijen gratis erbij!

Reacties

%d bloggers liken dit: