Zilveren vrijwilligersspeld voor Schipper Ed Koopman

Afgelopen zaterdagavond op het vrijwilligersfeest van de gemeente Enkhuizen is KNRM schipper Ed Koopman onderscheiden met de zilveren vrijwilligerspeld van de gemeente Enkhuizen voor 33 jaar onvolprezen vrijwillige inzet.
De heer Ed Koopman is sinds 1985 onafgebroken als vrijwilliger actief binnen KNRM reddingstation Enkhuizen. Begonnen als opstapper, in 1992 bevordert tot plaatsvervangend schipper en sinds 1999 alweer 18 jaar verantwoordelijke “stationsschipper”. Hij is zeer actief , betrokken en extreem gedreven om de veiligheid binnen de gemeente en de wateren er omheen te handhaven.
 
Ed Koopman is tot nu toe voor de KNRM bij in totaal 1574 reddingen en hulpverleningsacties actief betrokken geweest waarbij door hem aan in totaal 3524 mensen (nood)hulp is verleend en 79 dieren werden gered. Verder onderhoud hij goede contacten en overleg met de overige hulpdiensten voor een optimale veiligheid op en rond het water.
 
Dit alles was voor het college van de gemeente Enkhuizen genoeg reden om aan de heer Ed Koopman de Zilveren vrijwilligersspeld van de gemeente toe te kennen. Deze werd hem door Wethouder Dorus Luyckx  tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in brouwerrij de werf uitgereikt.


 
 

Geef een reactie