Zeven man op straat bij grafkistenbouwer Bogra

ENKHUIZEN – Grafkistenfabrikant Bogra in Enkhuizen heeft bij het UWV ontslag aangevraagd voor zeven medewerkers. ,,Een zwarte dag in de geschiedenis van ons bedrijf, maar helaas onontkoombaar om te kunnen overleven’’, zegt directeur Linda Damhuis.

Bogra levert onder meer aan grote uitvaartverzorgers als Yarden, Delá en Monuta. ,,Door het wegvallen van een van deze grote klanten worden er minder uitvaartkisten geproduceerd’’, legt Damhuis uit.

Dit werd vorig jaar al bekend, maar tot afgelopen week had Bogra nog goede hoop een andere grote order binnen te slepen. ,,Maar die is naar een andere leverancier gegaan.’’ Bovendien maken mensen of hun nabestaanden andere keuzes voor hun uitvaart. ,,Ze hebben een bepaald budget en kiezen vaker voor een goedkopere kist, en dan bijvoorbeeld een borrel met hapje na afloop.’’

Het personeel is vorige week ingelicht en reageerde volgens Damhuis ’erg geschrokken’. De mensen die moeten afvloeien, worden begeleid. In 2010 en 2012 verdwenen door een reorganisatie ook al tientallen banen. Bogra telt nu nog 42 werknemers.

 

Bron: NHD.nl

Reacties