Zeven kandidaten voor buurtwacht Timmerwerf Enkhuizen

ENKHUIZEN – Vijf belangstellenden hebben zich tot nu toe aangemeld voor het vormen van een buurtwacht op de Timmerwerf en omliggende straten in Enkhuizen. Inclusief initiatiefnemers Mike van den Eijssel en Bas Daalder komt het aantal kandidaten daarmee opzeven.

,,We komen dus nog wel een paar maar mensen tekort’’, zegt Van Den Eijssel, die met zijn idee naar verhuurder Welwonen stapte nadat in de buurt meerdere keren de ruiten waren ingegooid. Welwonen besloot samen met de gemeente en politie om een proefproject buurtpreventie te starten op de Timmerwerf, Wagenaarstraat, Noorder Wierdijk, Wierdijk, Bocht, Breedstraat, Donkerstraat en Paludanushof.

Zaklamp

Doel is nog altijd om tien koppels te vormen die vanaf 2 juli bij toerbeurt op zaterdagnacht willen surveilleren in deze omgeving. Zij worden daarbij uitgerust met een smartphone, zaklamp en een notitieblok en gaan niet alleen letten op verdachte zaken, maar ook op kapotte straatverlichting, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing en andere overlastsituaties.

Donderdag is er een informatieavond met meer tekst en uitleg over het project en tips van de politie over wat een buurtwacht wel en wat niet mag. Serieus geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden bij Mike van de Eijssel, via tel. 06-16849268 of e-mail: buurtpreventietimmerwerf@gmail.com   buurtpreventietimmerwerf@gmail.com.

Reacties

Laatste Twitter berichten