ZEILJACHT SLAAT LEK OP VOGELEILAND DE KREUPEL

Andijk – Dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur zijn de twee reddingboten van KNRM Medemblik, de Bernardine uit Medemblik en ’t Span uit Andijk uitgevaren.
Dit voor een vaartuig dat aan de grond was gelopen bij het vogeleiland De Kreupel midden in het IJsselmeer ten Noorden van Andijk.
Onderweg naar het onfortuinlijke zeiljacht meldde het Kustwacht centrum in Den Helder dat de situatie terplaatse behoorlijk verslechterde en het zeiljacht inmiddels op de dijk was verdaagd en door de sterke Oostenwind hevige klappen op de keien maakte.
Ter plaatse gekomen maakte reddingboot ’t Span met spoed een sleepverbinding waarna het zeiljacht vanaf de keien naar ruimer water kon worden getrokken.
Direct daarna werd de staat van het zeiljacht gecontroleerd en vastgesteld dat het lek was geraakt en daardoor water maakte. De situatie liet wel toe dat het zeiljacht gesleept kon worden.
Samen met de inmiddels ook terplaatse aangekomen reddingboot Bernardine is het zeiljacht naar de haven van Andijk gesleept en afgemeerd onder de havenkraan.
Bron: Weeff.nl    Foto: Archief RegioWf

Reacties