[update] Zeer grote brand in transformatorhuisje in Hoorn onder controle, brandweer wel waakzaam

Hoorn – De grote brand in een transformatorhuisje in Hoorn lijkt onder controle. Er is geen rook meer te zien, maar de brandweer is wel nog steeds waakzaam. Zo laat de veiligheidsregio weten. De brand brak rond 13.50 uit met daarvoor volgens meerdere getuigen met een explosie, waarna de brandweer opschaalde naar Grip2. Omdat er nog steeds stroom op stond, kon de brandweer niet direct beginnen met blussen.

Nadat er geen spanning meer op stond, heeft de brandweer het geblust, waarna de brand onder controle kwam. Wel was een groot deel van Hoorn zonder stroom te komen te zitten. Een deel heeft inmiddels wel weer stroom.

[Update] 14:45 Door de brand heeft een groot deel van Hoorn op dit moment geen stroom.  Vanwege gevaar met de stroom op de locatie, kan de brandweer nog niet starten met de bluswerkzaamheden.

Hoorn – Op dit moment woed er een grote brand op Dr. C.J.K. van Aalstweg in Hoorn. Dit vanwege een transformatorhuisje die in brand staat. Er inmiddels GRIP2 is uitgegeven. Bij de brand komt er veel rook vrij. Later meer:

Geef een reactie