Yvonne van Mastrigt formateur in Hoorn

Hoorn – Yvonne van Mastrigt, voormalig waarnemend burgemeester van Hoorn, gaat als formateur de coalitievorming in Hoorn begeleiden. Dat maakte Marjon van der Ven (VVD) namens de coalitiepartijen VVD, GroenLinks, Fractie Tonnaer, D66 en Sociaal Hoorn op dinsdag 10 april bekend.
Yvonne van Mastrigt was na het vertrek van Onno van Veldhuizen in september 2015 tot de komst van burgemeester Jan Nieuwenburg in mei 2016 waarnemend burgemeester in Hoorn. Daarvoor was zij onder meer gedeputeerde bij de provincie Groningen en burgemeester van de gemeenten Winsum en Hoogezand-Sappemeer.
Open coalitieakkoord
Marjon van der Ven: ‘Wij zijn vereerd dat Yvonne ons wil helpen bij het opstellen van een open coalitieakkoord, dat nadrukkelijk ook ruimte geeft voor inbreng en betrokkenheid van de gemeenteraad en de stad. Een open akkoord is nieuw in Hoorn. We gaan een nieuw proces in, dat op punten ook een ontdekkingstocht is. Voor ons was het een logische keuze om daar ook een ervaren reisleider bij te betrekken. Yvonne is een friskijker met messcherpe analyses en ze kent Hoorn en ook ons goed. Wat ons betreft dus de ideale kandidaat om de komende weken mee aan de slag te gaan.’
Samenwerking
Yvonne van Mastrigt: ‘Het is voor mij een voorrecht om bij dit proces betrokken te zijn. De sfeer in het team is goed. Iedereen staat te popelen om samen de inhoud in te duiken en tot een goed programma te komen dat Hoorn de komende vier jaar verder vooruit brengt. Het voornemen om die koers zoveel mogelijk op hoofdlijnen vast te leggen is een mooi streven. Ik kijk uit naar een goede en positieve samenwerking, met een mooi resultaat voor de stad.’
Formatieteam
Naast formateur Yvonne van Mastrigt bestaat het formatieteam uit de beoogd fractievoorzitters en wethouders; Chris de Meij en Marjon van der Ven van de VVD, Patricia Kusters en Samir Bashara van GroenLinks, Roger Tonnaer en Simon Broersma van Fractie Tonnaer, Arwin Rood en Ben Tap van D66 en Jeroen van der Veer en Kholoud Al Mobayed van Sociaal Hoorn.
Het streven is om het coalitieakkoord eind mei te kunnen presenteren aan de gemeenteraad.

Geef een reactie