Wethouder van de Pol benoemd als burgemeester van Terschelling

Wethouder Caroline van de Pol is vrijdag 16 oktober bij koninklijk besluit benoemd als nieuwe burgemeester van Terschelling. Op 28 oktober wordt ze door de gemeenteraad van Terschelling geïnstalleerd.

Opvolging

Gezien de grote onderwerpen die nog op het college van B&W en de gemeenteraad afkomen heeft de coalitie besloten een derde wethouder voorte stellen. De coalitie stelt Rosalien van Dolder en Jan Houtenbos voor als nieuwe wethouders in Koggenland. Rosalien den Dolder is de huidige fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad. Jan Houtenbos is een ervaren wethouder met werkervaring als financieel adviseur. In de gemeenteraadsvergadering van maandag 2 november vindt de besluitvorming over de benoeming van beide beoogd wethouders plaats.

Afscheid

Het college, de organisatie en de gemeenteraad hebben inmiddels (digitaal) afscheid genomen van Caroline van de Pol. Extern is een afscheid helaas niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Burgemeester Bonsen: “Het college feliciteert Caroline van de Pol van harte. Zij is in Koggenland een vakkundige wethouder met een uitdagende en diverse portefeuille geweest. Ze heeft zich altijd vol enthousiasme ingezet voor de inwoners. We gunnen haar deze kans in een unieke mooie gemeente.”

Reacties

%d bloggers liken dit: