Westfriese Archeologiedag

Op zaterdag 13 oktober vindt in de Zuiderkerk in Enkhuizen de Westfriese Archeologiedag plaats. Hoogtepunt dit jaar is het verhaal van de rijke dokter Zacheus de Jager, die in de eerste helft van de 17de eeuw op steenworp afstand van de Zuiderkerk woonde. Het turbulente levensverhaal van Zacheus en zijn echtgenote Margaretha van Beresteyn is beschreven in een publieksboek met de titel ‘Een huwelijk aan diggelen’. Dit boek zal tijdens deze dag voor het eerst verkrijgbaar zijn. Hiernaast zijn de spullen van Zacheus en zijn familie te zien en wordt in een kort toneelstuk een episode uit het leven van het echtpaar gespeeld.
Archeologiemarkt en presentaties
Op de Archeologiedag is nog veel meer te doen. Gedurende de dag worden verschillende presentaties gegeven. Ook is een archeologie-markt aanwezig waarbij diverse onderzoeken en specialismen van Archeologie West-Friesland worden gepresenteerd. Dit zijn bijvoorbeeld botanisch onderzoek, metaaldeterminatie, keramiekrestauratie, onderzoek naar leer en Bronstijdonderzoek in de omgeving van Enkhuizen. Verder worden recente vondsten getoond en kunt u op posters lezen over diverse onderzoeken.
Voor de kinderen is er een speurtocht en zijn er speciale archeologie spellen. Ook mogen zij potten puzzelen en plakken.
Datum: Zaterdag 13 oktober 2018
Tijd: 10.00-16.30 uur
Locatie: Zuiderkerk, Zuiderkerksteeg 1
Toegang: gratis
Zie voor bereikbaarheid en parkeren www.archeologiewestfriesland.nl

Geef een reactie