Werkzaamheden N505 Enkhuizen – Hoogkarspel vanaf 23 september 2019

De provincie Noord-Holland start op maandag 23 september 2019 met de werkzaamheden aan de Drechterlandseweg (N505) tussen Enkhuizen en Hoogkarspel. De aanpassingen aan de weg zijn nodig om de verkeersveiligheid op de N505 te vergoten. 

De werkzaamheden vinden ’s avond en ’s nachts plaats van maandag 23 september tot vrijdag 1 november, tussen 20.00 en 05.00 uur ‘s avonds en ‘s nachts. Hiervoor is gekozen om de overlast overdag en in het weekend voor het wegverkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen tot eind december 2019.

In fases

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, waarbij de aannemer vanuit Enkhuizen richting Hoogkarspel werkt. Een uitzondering hierin is het gedeelte van de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Veilingweg en Randweg. Dit gedeelte wordt als laatste uitgevoerd. Minimaal 2 weken voor de start van een nieuwe fase plaatst de aannemer aankondigingsborden met daarop de locatie en tijdsduur van de werkzaamheden.

Omleiding ’s avonds en ‘s nachts

Doorgaand verkeer wordt ‘s avonds en ‘s nachts tijdens de werkzaamheden omgeleid via de N307 en bestemmingsverkeer wordt met bebording omgeleid over lokale wegen.

Hinder

De werkzaamheden veroorzaken in de avond en nacht mogelijk hinder vanwege bouwgeluid en de verkeersomleidingen. In de eerste nacht van elke fase van een weggedeelte wordt het asfalt gefreesd. De dag erop zal het verkeer met een snelheidsbeperking over de weg rijden. In samenwerking met de aannemer doen we er alles aan om hinder en omleidingen zoveel mogelijk te beperken. Goed te weten is dat de N505 overdag en in het weekend bereikbaar en berijdbaar blijft.

Planning avond- en nachtwerkzaamheden

Dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september 2019
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten G. Brandweg en de Zijlweg.

Maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober 2019
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Esdoornlaan en Veilingweg.

Donderdag 3 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2019
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Esdoornlaan.

Woensdag 9 oktober tot en met zaterdag 12 oktober
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Kadijkweg.

Donderdag 10 oktober tot en met vrijdag 18 oktober
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Kadijkweg en Kerspelweg.

Donderdag 17 oktober tot en met donderdag 31 oktober
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Kerspelweg en Markerwaardweg.

Woensdag 30 oktober tot en met vrijdag 1 november
Werkzaamheden op de Drechterlandseweg tussen de kruispunten Veilingweg en Randweg.

Asfalt, veiligheidsmarkering en belijning

Er staat flink wat te gebeuren. De aannemer vernieuwt het asfalt en brengt veiligheidsmarkering en nieuwe belijning in het wegdek aan. Bovendien wordt een aantal parkeerplaatsen aangepast naar ‘pech’-plaatsen waar auto’s met pech kunnen parkeren. Ook worden rammelstroken met ribbels op de weg in binnenbochten aangebracht voor een verkeersremmende werking.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn bovendien te volgen via www.gebiedscontractmiddennoord.nl of Twitter (@ProvincieNH).

Bron: Noord-Holland.nl

Reacties

%d bloggers liken dit: