WEEFF wil huur studio Hoorn opzeggen “fusie verloopt moeizaam”

Hoorn – Fractie Tonnaer en VVD in Hoorn hebben vragen gesteld na aanleiding van een brief over een opzegging van het huurpand aan de Grote Beer, waar regionale omroep WEEFF zich heeft gevestigd. De regionale omroep wil namelijk de huur daar opzeggen en zich terug trekken in Enkhuizen. En wil vanuit daar heel West-Friesland aansturen, met name radio en televisie.
Per 1 april 2019 dreigt de huur van de WEEFF-studio in Hoorn te worden opgezegd.
Vermoedelijk wil WEEFF de Hoornse studio sluiten om ontlast te worden van het huurbedrag van € 40.000,- dat jaarlijks aan de pandeigenaar (gemeente Hoorn) wordt betaald. De huuropzegging is echter geen bezuiniging omdat de gemeente het huurbedrag volledig compenseert door middel van een subsidie. Zo is te lezen in de brief.
Ook het vrijwilligerswerk lijkt een probleem te zijn bij WEEFF.
Wij hebben de indruk dat in de praktijk de fusie moeizaam verloopt. Programma’s worden zonder aarzelen geschrapt en vrijwilligers verlaten gedwongen of vrijwillig omroep WEEFF.
Wel is de regionale omroep bereid om de apparatuur te willen verhuren aan Radio Bontekoe.
Radio Bontekoe is gevestigd in een kleine ruimte van MFA de Kreek in Bangert Oosterpolder. De positieve ontwikkelingen bij Radio Bontekoe geven ons voldoende aanleiding om, na huuropzegging door WEEFF, ervoor te pleiten de studioruimten inclusief de aanwezige apparatuur, voortaan te verhuren aan Radio Bontekoe. 
Klik hier voor de hele brief.

Geef een reactie