Waterpolitie neemt waterscooter in beslag in Schellinkhout

Schellinkhout – Op de Hoornsche Hop in de omgeving van Schellinkhout zag de waterpolitie vanuit een onopvallende positie een waterscooter meerdere malen heen en weer scheuren. De waterscooter haalde meerdere rare capriolen uit en voer te hard langs zwemmers en de kant. Voordat de politie de waterscooter staande konden houden was er al een aantal keer van bestuurder gewisseld.

Waarna de politie besloot de bestuurder een 35-jarige man uit Hoorn te stoppen. De man bleek tevens de eigenaar van de waterscooter te zijn.

Bij de staande houding bleek dat de waterscooter niet aan beide zijde voorzien was een van registratienummer en de bestuurder was niet in het bezit van een vaarbewijs. Voor beide feiten is een proces-verbaal opgemaakt.

Ongeveer een halfuur nadat de waterscooter staande was gehouden, werd door een collega van Eenheid Noord-Holland dezelfde waterscooter weer varend op dezelfde locatie gezien.

Toen de agenten opnieuw een stopteken gaf, ging de bestuurder er van door. De waterscooter voer direct naar het groepje mensen op de wal waar de waterscooter vandaan kwam. De bestuurder sprong bij de wal direct van de waterscooter af en ging er vandoor.

Agenten konden zien dat er een andere bestuurder op de waterscooter zat tijdens het geven van het stopteken.

Aan de wal weigerde de eigenaar alle medewerking om de bestuurder te achterhalen. Derhalve hebben heeft de politie de waterscooter in beslag genomen. De Officier Van Justitie zal een beslissing gaan nemen wat er met de waterscooter gaat gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *