Wapen gevonden na aanrijding in Wognum

Wognum – Op zondagavond omstreeks 22.15 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de Oosteinderweg in Wognum waarbij de bestuurder van een personenauto (gegevens nog onbekend) ernstig gewond raakte. Twee andere personen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
Een 27-jarige man met zijn 21-jarige vriendin (beiden afkomstig uit Hoorn) reden in een personenauto over de Oosteinderweg in de richting Nibbixwoud. Bij een woning aan deze weg wilden zij oud en nieuw gaan vieren. Toen zij afremden om een erf op te rijden, kwam vanuit tegengestelde richting een auto aangereden. Deze auto reed, naar hun zeggen, hard en zonder verlichting. Er ontstond een bijna frontale aanrijding. De auto die vanuit de richting Nibbixwoud aan kwam rijden sloeg daarbij over de kop. De bestuurder kwam onder zijn auto bekneld te zitten. Omstanders en hulpverleners moesten de auto kantelen om de man te bevrijden. Hij werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
In het ziekenhuis moesten beide bestuurders bloed afstaan. De bloedmonsters worden door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.
Bij de aanrijding met wapen aangetroffen dat mogelijk uit de over de kop geslagen auto is geslingerd. Het gaat hier vermoedelijk om een luchtdrukwapen.
De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de aanrijding.

Geef een reactie