Vuurwerkverbod gebieden in Enkhuizen

Enkhuizen -Op 31 december luidt iedereen het nieuwe jaar in. Het afsteken van vuurwerk maakt daar vaak een onderdeel van uit. Voor het kopen, verkopen en afsteken van vuurwerk gelden regels. Die zijn er omdat vuurwerk alleen leuk is als we er goed mee omgaan. Dan kunnen we gevaren vermijden en ook anderen zoveel mogelijk overlast besparen.

Afsteken vuurwerk
Vuurwerk afsteken mag alleen op dinsdag 31 december van 18.00 uur tot 02.00 uur in de nieuwjaarsnacht. Let op uw veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. Houd kleine kinderen binnen en gebruik een vuurwerkbril.

Vuurwerkverbod
Op 17 december 2019 is besloten om een vuurwerkverbod in te voeren in het Wilhelminaplantsoen en het Julianaplantsoen in Enkhuizen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van eerder ervaren schade en overlast en ter voorkoming van gevaar.

Afvalbakken afgesloten
De afvalbakken worden in de gemeente voortijdig afgesloten of verwijderd. De gemeente doet dit uit voorzorg om vuurwerkschade en/of vandalisme aan de afvalbakken te voorkomen. Vanaf de eerste week van januari worden de afvalbakken weer geopend of teruggeplaatst.

Bron: Gemeente Enkhuizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *