Vuilnisbak Purmerend vol vertrouwelijke politiegegevens

Update – De politie heeft Inmiddels onderzoek gedaan hoe de vertrouwelijke gegevens in de prullenbak zijn beland.duidelijk is geworden dat de mappen als oud papier zijn weggegooid bij een (privé)verhuizing. De inhoud van de mappen is nader onderzocht. Het gaat voor het overgrote deel om lesmateriaal. Het gaat hierbij om niet-gevoelig materiaal.
Er zijn enkele document gevonden over een reeel incident. Het betreft zeer gedateerde zaken.De zaak is door de politie gemeld bij de Gegevensautoriteit in Den Haag. Mochten gegevens in de map verwijzen naar werkelijke personen, dan worden deze geïnformeerd.Naar de toenmalige studente, inmiddels afgestudeerd en werkzaam bij de politie Noord-Holland, wordt een intern onderzoek ingesteld. Lopende het onderzoek blijft zij werkzaam in haar functie.
In een vuilnisbak bij winkelcentrum Makado in Purmerend zijn politie-mappen vol vertrouwelijke informatie aangetroffen. De mappen blijken van een agente in opleiding uit Hoorn te zijn. Zo meldt het Telegraaf.nl De multomappen zaten vol met foto’s van plaatsen delict, processen-verbaal met naw-gegevens, gespreksnotities, evaluatieverslagen en een zelfreflectie verslag. Het is niet bekend hoe de mappen in een vuilnisbak aan het John F. Kennedyplein zijn beland. Het vertrouwelijke studiemateriaal is donderdag weer overgedragen aan de politie in Purmerend.

Geef een reactie