Vrouw krijgt vals wisselgeld terug uit supermarktfiliaal

Enkhuizen – Een vrouw verklaard tegenover onze redactie dat zij vals wisselgeld heeft terug gekregen van een supermarkt keten in Enkhuizen. Toen ze haar boodschappen af wilde rekenen bij een andere winkelketen, bleek dat het wisselgeld wat ze had een billjet van 20 euro vals te zijn . Zo verteld ze aan onze redactie. `Ik ben me rot geschrokken’ verteld ze, `ik betaalde in een winkel en krijg blijkbaar vals geld terug, wat ik niet merkte’

Toen ze terug ging naar het fiaal waar het valse geld vandaan kwam, werd ze een beetje afgewimpelt. Ze kon met haar bonnetje bewijzen waar het bedrag van het wisselgeld opstond, echt bij hun vandaan kwam. Helaas werd ze alleen door gestuurd naar de bank, terwijl er een protocol bestaat met camera beelden.

De fiaalmanager heeft ons laten weten dat het een kleine kans is dat het valse geld bij hun vandaan komt. Al het geld wat in en uit gaat wordt grotendeels gecontroleerd. Vandaar dat het filiaal de vrouw naar de bank heeft gestuurd.

De vrouw vind het teleurstellend, er kwam geen excuses van af. Ondanks ze daar vaste klant is, gaat ze daar voorlopig niet meer heen. Wel gaat ze aangifte doen, hopelijk word er onderzoek gedaan.

Chek daarom goed of je vals geld hebt ontvangen ongeacht waar. En bewaar overal bonnetjes van als bewijs.

 

Reacties