Vraagbundeling FiberNH glasvezelinternet Westfriesland begonnen

WOGNUM – Glasvezelaanbieder FiberNH is begonnen met de vraagbundeling in de buitengebieden van Westfriesland. Wanneer in de komende zes weken minimaal vijftig procent van de 1100 adressen zich aanmeldt, kunnen die in de toekomst gaan genieten van snel glasvezelinternet.
In veel buitengebieden van Westfriesland is nu geen snel internet beschikbaar. Eerdere pogingen om de aanleg van glasvezelinternet door de provincie te laten financieren liepen op niets uit. Daarom sloten de gemeenten Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH. FiberNH stelde op haar beurt de voorwaarde dat minimaal de helft van de potentiele klanten zich dan ook aan moet melden.
In de vraagbundelingsperiode van 3 september tot 15 oktober kunnen bewoners van  adressen in het buitengebied zich aanmelden. Dat kan online op de website van FiberNH, maar ook via het aanmeldformulier wat zij inmiddels in de bus hebben gekregen. Voor bewoners die nog twijfelen worden er tijdens de vraagbundeling vier informatieavonden georganiseerd. Ook kunnen zij bij lokale ambassadeurs van het project terecht met al hun vragen.
FiberNH timmert -of beter gezegd, graaft- met haar glasvezelinternet inmiddels hard aan de weg in Noord-Holland. Naast de vijf eerder genoemde gemeenten sloot recentelijk ook gemeente Alkmaar een samenwerkingsovereenkomst met de glasvezelboer. Daarmee lijkt snel internet, bellen en digitale televisie via glasvezel voor veel buitengebieden in Westfriesland dichterbij dan ooit.
De missie is eenvoudig: vóór uiterlijk 15 oktober een aanmeldpercentage behalen van minimaal 50%. Mocht dat niet lukken, dan zullen veel Westfriese huishoudens en bedrijven de eenvoud en stilte van wonen in het buitengebied ook nog steeds terugvinden in hun internetverbinding. Tijdens de gehele vraagbundeling is het aanmeldpercentage te volgen op de website van FiberNH.

Geef een reactie