Vijftien boetes in uur tijd voor toch afslaan rotonde Florasingel

BOVENKARSPEL – Bij de nieuwe rotonde in Bovenkarspel, waar de Provincialeweg (N506) de Florasingel kruist geldt tijdelijk een andere verkeerssituatie. Tot en met eind oktober 2016 kan het autoverkeer niet meer afslaan vanaf de Provincialeweg richting de Florasingel/Zuiderdijk. Andersom kan het verkeer vanaf de Florasingel/Zuiderdijk ook niet via de rotonde de N506 op rijden. Niet iedereen houdt zich aan deze nieuwe verkeersregels, de politie is daarom aan het handhaven. Afgelopen woensdag heeft de politie in één uur tijd maar liefst vijftien boetes uitgedeeld.
Niet afslaan

Heijmans werkt tot en met oktober aan de opwaardering van de rotonde en brengt onder andere voorbelasting aan. Hierdoor is onvoldoende ruimte beschikbaar voor het verkeer en ontstaat een onveilige situatie. Daarom kunnen niet alle richtingen open worden gehouden voor het verkeer. Ondanks het verbod op afslaan, omleidingsroutes en bebording, negeren veel automobilisten de aanwijzingen ter plaatse. Dit levert gevaarlijke situaties op, voor bijvoorbeeld fietsers en langzaam verkeer, maar ook voor wegwerkers en gemotoriseerd verkeer op de rotonde zelf. De komende periode zal de politie dan ook geregeld handhaven bij de Florasingel.

Wegwerkzaamheden Florasingel / Foto HeijmansRechts: Luchtfoto van de Florasingel, gemaakt op 12 juni 2016. Heijmans is bezig met de noordzijde van de nieuwe turborotonde. Het verkeer rijdt nu over de zuidzijde. Bron: Aerovista Luchtfotografie

Alternatieve route
Verkeer vanaf Stede Broec richting Enkhuizen of Hoorn wordt omgeleid via de Raadhuislaan of via de Florasingel-Oostergouw-Westerbuurt. Verkeer vanaf de provincialeweg N506 richting Bovenkarspel, Oosterleek en Stede Broec wordt omgeleid via de Raadhuislaan. Ter plekke wordt de omleidingsroute aangegeven met gele borden. 
Eerst de noordzijde, dan de zuidzijde
De huidige rotonde wordt opgewaardeerd naar een zogenaamde “turborotonde”. Dit is een rotonde met twee rijstroken. Dat zorgt volgens de plannen voor een betere doorstroming van het verkeer. Daarnaast bouwt Heijmans hier een fietsbrug, zodat het fietsverkeer veiliger vanaf de Hout naar de Florasingel kan oversteken. Op dit moment is het bouwbedrijf bezig met het bouwen van de noordzijde van de nieuwe rotonde. Daarna volgt de zuidzijde. Vanaf dan wordt het verkeer omgeleid via de noordelijke rijbanen van de nieuwe rotonde. Zodra ook de zuidzijde van de rotonde gereed is, Toekomstige situatiewordt de gehele turborotonde opengesteld voor het verkeer.

Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden de huidige fietsroutes blijven volgen.


Zo ziet de toekomstige turborotonde bij de Florasingel eruit.

Bron: Onswestfriesland.nl foto: Heijmans

Reacties