Vier jongens aangehouden voor overval op snackbar

ZWAAG – De politie heeft vier jongens uit Zwaag en Hoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op de snackbar in winkelcentrum. Dat meldt het NoordHollandsDagblad.nl 

De overval vond donderdag 2 februari ’s avonds rond half tien plaats op de Korenbloem in Zwaag. De eigenaar werd bedreigd met een vuurwapen. De daders verdwenen met het kassageld.
Twee daders waren in de snackbar met de overval bezig en renden vervolgens met het geld naar de overkant, de Akkerwinde op.
Op het moment dat zij naar buiten liepen, renden nog twee jongens buiten de snackbar dezelfde richting op. De politie vermoedde daarom direct al dat de overvallers met vier personen waren.

De politie hield afgelopen woensdag vier jongens uit Zwaag en Hoorn aan als mogelijke daders. Het gaat om vier jongens van 15 en 16 jaar oud. De jongemannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld.

Helikopter
Buurtonderzoek leverde aanvankelijk niets op. Ook de inzet van een helikopter boven de wijk Risdam om de overvallers kort na hun daad te vinden, leidde nog niet direct naar de daders.

Hoe de politie op het spoor van de vier jongens is gekomen, houdt zij voor zich. ,,Dat kan ik niet vertellen’’, aldus politiewoordvoerder Petrie Koenen. ,,We zijn nog volop bezig met het onderzoek.’’ Of de vier verdachten tijdens hun verhoor hun betrokkenheid bij de overval hebben bekend, wil de politie evenmin kwijt.

Reacties