Vier acties op winderige zondag

De reddingboten van de KNRM reddingstation Enkhuizen zijn deze winderige zondag vier maal uitgevaren om watersporters in problemen de helpende hand te bieden.

Het eerste alarm ging morgens rond half elf af voor een aan de grond gelopen zeiljacht op de ondiepten van het Kooizand net voorbij vuurtoren de Ven.
De opvarenden van het zeiljacht waren iets te veel buiten de tonnenlijn gekomen en vast gelopen. Nadat de beide Enkhuizer reddingboten ter plaatse waren werd er een sleepverbinding gemaakt en het zeiljacht los getrokken. Het zeiljacht heeft aan het avontuur geen schade overgehouden en kon haar weg zelfstandig vervolgen.
Op de terug weg naar haar ligplaats spotte de bemanning van reddingboot Watersport een open zeilbootje met tuigage problemen. Even langszij gegaan en de problemen verholpen, ook dit zeiljachtje kon vervolgens haar weg vervolgen.
Als een deel van de reddingboot bemanning nog in het boothuis aan de koffie zit is het rond half twaalf opnieuw raak, dit maal voor een zeiljacht met een lijn in de schroef.
De reddingboten zijn dan ook snel ter plaatse en een opstapper werd overgezet, besloten werd het jacht te laten doorzeilen tot in het Krabbersgat, hier werd het vervolgens langszij reddingboot Watersport genomen en afgemeerd in de jachthaven.
Als vervolgens voor de mensen ook nog even een duiker is geregeld zit ook deze inzet er op.
Om kwart voor een wederom alarm, Motorjacht met motorstoring tussen Lemmer en Enkhuizen, aan boord is enige paniek hoorbaar door het rollen van het motorjacht op de golven.
Vlak voor de reddingboten ter plaatse aankomen meld een commerciƫle hulpverleningsvaartuig dat deze het motorjacht reeds op sleep heeft genomen richting Enkhuizen. De inzet van de reddingboten bleek dan ook niet meer nodig.

 

 

Filmbeelden van deze acties op https://youtu.be/qW5QQQfqwQM

Reacties