[Video] Zeer grote brand bij Karsten Tenten in Zwaag, asbest vrijgekomen

Zwaag – Op dit moment is er een zeer grote brand bij het bedrijf Karsten Tenten aan de factorij in Zwaag. Verschillende brandweerkorpsen uit de hele regio zijn ter plaatse gekomen.
De brand leek eerst klein, maar binnen tien minuten sloegen de vlammen al uit het dak. De panden die in de buurt staan die lopen ook gevaar en het woonhuis van de eigenaar en zijn vrouw dat er al sinds 1918 staat loopt ook gevaar. De eigenaar zit momenteel voor zaken in Japan, maar neemt het eerste vliegtuig terug naar Nederland.  De eigenaresse heeft nog wat spullen uit het huis kunnen meenemen maar mag er nu niet meer in. De mallen van de tenten die in de kluis lagen hebben ze kunnen redden, deze zijn van levensbelang.
De brandweer heeft een compagnie ingezet en dat betekent dat er twee pelotons met minimaal acht tankautospuiten staan. Er stonden ook drie hoogwerkers vanuit Purmerend, Hoorn en Enkhuizen, ook zijn er andere voertuigen aanwezig voor onder andere watertransport. De rookontwikkeling is vanuit de verste verte te zien, hierbij komt ook asbest vrij.
De veiligheidsregio roept op om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten en raad mensen af om te komen kijken bij de brand. Er is een NL-alert uitgegeven voor bewoners in deze omgeving. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Bij deze brand zijn geen slachtoffers gevallen.


Tekst/Foto’s: Daniëlle Rood

Geef een reactie