[Video] Plofkraak pinautomaat ABN-AMRO in Enkhuizen: Daders nog niet aangehouden

Enkhuizen – Rond 4:00 werd een grote deel van Enkhuizen opgeschrikt door een enorme knal. Kort daarna bleek er een pinautomaat te zijn opgeblazen van ABN-AMRO. Deze zat bevestigd in de muur van het Koperwiekplein. Oplettende buurtbewoners belde direct toen ze opeens twee personen zagen knoeien in de automaat toen deze net was opgeblazen. Deze gingen samen op een scooter er snel vandoor. Daarna kwam er direct een Burgernet bericht uit.


Lees ook: Plofkraak bij ABN-AMRO Koperwiekplein in Enkhuizen
Kort daarna arriveerde de politie vrij snel, maar de daders waren al snel uit het zicht. De politie en de recherche hebben de hele ochtend onderzoek gedaan. Daarbij zijn DNA sporen veilig gesteld en beeldmateriaal van camera’s.
De daders wisten precies waar ze mee bezig waren, zo werd er een lamp en beveiligingscamera’s met een rode spuitbus vol gespoten zodat er weinig zicht was. De politie was de hele ochtend bezig met het onderzoek, daarom was de weg enige tijd afgesloten. Het winkelcentrum kon alsnog open, alleen Deen volgde pas later omdat er ook schade in de winkel was ontstaan. Vele plafond platen zouden door de knal naar beneden zijn gekomen en of er veel meer schade is, is nog niet bekend.

Geef een reactie