[Video] Géén goed begin van het nieuwe jaar voor hondenvereniging D.W.O in Enkhuizen

Enkhuizen – Het trainingsveld van hondensportvereniging DWO in Enkhuizen is ondergelopen door de hoge waterstijging in het IJsselmeer.
De trainers van de club hadden de avond ervoor nog met z’n allen gegourmet, toen stond er een klein beetje water op het veld. De eigenaar werd om 7:00 gebeld door de alarmcentrale dat er kortsluiting was ontstaan bij de hondensportvereniging. Toen hij bij het veld aankwam zag hij pas wat er aan de hand was, het hele veld stond onder water. Doordat het water in het IJsselmeer stijgt, loopt het over het dijkje zo het trainingsveld op. Normaal loopt het water door de drainage in de sloot en word dat weer in het IJsselmeer teruggepompt.
Omdat ze bang zijn dat het clubhuis ook onder water komt te staan hebben ze alles op pallets gezet en de brandweer gebeld of ze met zandzakken konden komen. Doordat het water nu zo hoog staat kan de club voorlopig geen trainingen geven en hopen ze dat ze elders terecht kunnen. De leden en cursisten zijn allemaal op de hoogte gebracht van de situatie.

Geef een reactie