Vervangen fietsbrug Handvastwater Enkhuizen

Enkhuizen – De gemeente Enkhuizen heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van een aantal bruggen. Hieruit blijkt dat de fietsbrug op het Handvastwater bij de Noordergracht moet worden vervangen.
Wanneer?
De werkzaamheden voor het vervangen van de brug vinden plaats van 12 tot en met ± 26  januari 2018. De brug is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Door onvoorziene omstandigheden is het mogelijk dat de werkzaamheden iets langer duren. Op de aankondigingsborden langs de weg staat de juiste datum.
Verkeer gestremd
De nieuwe brug wordt aangevoerd door een vrachtwagen vanaf de Noorderweg over het noordelijke deel van de Noordergracht naar het Handvastwater. Deze vrachtwagen zal op de hoek Handvastwater-Noordergracht de brug plaatsen op een ponton in het water. De brug wordt daarna vanaf het water op de plek van de huidige brug neergezet. Tijdens het overladen van de brug op de ponton zal het verkeer ongeveer een uur gehinderd worden door de vrachtwagen die op de weg staat. Ook kan het zijn dat de Noordergracht incidenteel een uurtje wordt afgesloten in verband met de aan- en afvoer van materialen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Geef een reactie