VERKOPER VALSE TICKETS ADELE AANGEHOUDEN

HOORN – Vanochtend werd een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden, verdacht van de verkoop van valse tickets voor de concerten van Adele in de Ziggo Dome. De man had een advertentie geplaatst op Marktplaats waarin hij de tickets aanbood en kreeg hierop veel reacties. Vermoedelijk heeft de man 50 valse kaarten verkocht aan ongeveer 20 slachtoffers en daar een kleine EUR 5.000 aan verdiend. Het Team Cybercrime van de Eenheid Noord-Holland assisteerde bij de aanhouding en heeft deze zaak in onderzoek.
Nadat de verdachte met de bieder een prijs overeengekomen was en het bedrag was betaald, stuurde de verdachte gemanipuleerde tickets op. 
Op het eerste gezicht zijn deze niet te onderscheiden van echte tickets. Bij entree worden de tickets echter geweigerd omdat met de barcode is geknoeid. De slachtoffers komen er pas bij de ingang achter dat ze zijn opgelicht.
Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie heeft sinds december 2015 276 aangiftes ontvangen van oplichting met valse tickets voor de concerten van Adele. Gisteren, donderdag 2 juni, was dat aantal nog 239. In één dag kwamen er 38 aangiftes bij. Het totaal schadebedrag is ongeveer EUR 76.000. De politie zal doorgaan met onderzoek naar deze oplichters. 
Bron: WEEFF Foto: Archief

Reacties