Vergunning afgewezen Snackbar op Koperwiekplein

ENKHUIZEN – Al maandenlang houdt de mysterieuze sluiting van de snackbar op het Koperwiekplein de gemoederen van de Enkhuizer bevolking bezig. De snackbar die al 17 jaar aan het Koperwiek aanwezig wast moest november vorig jaar noodgedwongen zijn deuren sluiten en circa 25 meter opschuiven om plaats te maken voor de komst van de Action.
Na deze kleine verhuizing en het inrichten van het nieuwe pand zijn de deuren van de snackbar echter nooit meer open gegaan, iets dat voor veel verontwaardiging en onbegrip heeft gezorgd bij de inwoners van Enkhuizen. Eigenaar Hu heeft door deze langdurige sluiting inmiddels zijn bestaande voorraad aan diepvries en blikken drank weg moeten gooien omdat de houdbaarheidsdatum ruim verstreken is.
De sluiting van de snackbar zorgt op de sociale media voor veel speculatie onder de bewoners van Enkhuizen die regelmatig gebruik maakte van deze voorziening in hun wijk. Gisteren is bekend geworden dat de gemeente de vergunning voor de snackbar heeft afgewezen. De aanvrager van de vergunning heeft tegen deze beslissing bezwaar aangetekend maar die procedure loopt nog. De gemeente laat weten “begrip” te hebben voor het ongeduld in de stad maar weet tevens te melden dat voor het volgen van procedure nou eenmaal tijd nodig is.
Een reden voor de afwijzing van de vergunning wil de gemeente Enkhuizen niet geven wegens privacyoverwegingen. Eerder in het jaar zijn er door gemeenteraadslid Hans Langbroek (HEA) ook al vragen gesteld over het gesloten houden van de snackbar en over de verschillende normen die de gemeente Enkhuizen lijkt te hanteren binnen het horecabeleid. Hier zijn ook geen concrete antwoorden op gekomen.
Een korte ronde vragenronde onder het winkelend publiek op het Koperwiekplein over de afwijzing van de vergunning laat niet te wensen over. Reacties zoals “ondernemertje pesten”, “gemeentelijk afbraakbeleid” en “schandalig hoe er met de Enkhuizer bevolking wordt omgegaan” zijn niet van de lucht, waaruit blijkt dat de bevolking in ieder geval de snackbareigenaar een hart onder riem steekt.
Bron: WEEFF.NL

Geef een reactie