Veel meer vrijwilligers voor huttendorp Enkhuizen

Enkhuizen – Het Huttendorpfestijn in het Wilhelminaplantsoen van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 juli heeft dit jaar 25 extra kinderen kunnen plaatsen.
Dit is mede te danken aan het gestegen aantal vrijwilligers. Meer dan 65 vrijwilligers, waarvan 14 tieners, en 2 Welwonen medewerkers zorgen ervoor dat 175 kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen en plezier hebben.
Intern opleidingstraject vrijwilligers
In 2009 organiseerde Welwonen het eerste Huttendorp met slechts tien vrijwilligers. De stijging van het aantal vrijwilligers is mede het resultaat van het opleiden van enthousiaste oud-deelnemers tot tienervrijwilliger. Sinds drie jaar komen er ieder jaar een aantal ex-huttendorp deelnemers terug als tienervrijwilliger. Daarnaast doen we ieder jaar nog een oproep voor tienervrijwilligers. Van deze groep zijn er inmiddels een aantal doorgestroomd naar de groep 16-plus vrijwilligers. Voor alle vrijwilligers geldt dat ze het een feest vinden om mee te kunnen helpen. Naast het vermaak van de deelnemende kinderen is het huttendorp dus ook een leer- en ervaringstraject voor tieners en jongeren. Jochem Hoven, Welwonen jongerenwerker: “We betrekken steeds meer 16-plussers bij de coördinatie van het Huttendorp. Nog meer als voorgaande jaren hebben ze meegedacht over het thema, de logistiek, de catering en de EHBO. Ze zijn er dus niet alleen tijdens het festijn zelf, maar ze zijn ook al ver van te voren bestuurlijk actief. Goed voor hun ervaring en cv.”

Geef een reactie