Tweemaal een zeiljacht met motor probleem

ENKHUIZEN – De reddingboten van KNRM reddingstation Enkhuizen zijn afgelopen zaterdag tweemaal uitgevaren om zeiljachten met motor problemen veilig naar de haven te brengen.
image

Het eerste geval betrof een gehuurd zeiljacht met aan boord vijf Duitse heren. Tijdens het aanlopen van Enkhuizen vanaf de noord werden de zeilen gestreken en de motor gestart, deze weigerde echter dienst. Een klein fokje werd gezet en via de verhuurder contact gezocht met het Kustwachtcentrum.
Niet veel later lagen dan ook de beide Enkhuizer reddingboten langszij het zeiljacht en werd er een sleepverbinding gemaakt. Het zeiljacht werd veilig in de jachthaven afgemeerd.
Avonds wederom alarm voor een zeiljacht met motor probleem. Dit zeiljacht was op weg van Stavoren naar Enkhuizen. Ook hier weigerde de motor dienst en werd er om hulp van een reddingboot verzocht.
Het zeiljacht had er al zeilend lekker de gang in dus werd besloten het te laten door zeilen tot in het Krabbersgat. Eenmaal tussen de beschutting van Enkhuizen en de Oostdam werden de zeilen gestreken en het zeiljacht langzij reddingboot Watersport genomen.
Ook dit zeiljacht kreeg een mooi plekje in de jachthaven.

Reacties