Twee Enkhuizers opgepakt voor witwassen, spullen in beslag genomen

Enkhuizen – Een 38-jarige man en 37-jarige vrouw uit de gemeente Enkhuizen zijn op dinsdag 9 oktober aangehouden op verdenking van witwassen. Meerdere spullen, waaronder drie auto’s, een luxe boot, cashgeld en de boekhouding werden in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op vijf panden, en een appartement in Spanje.

Lokale signalen

De politie ontving eerder dit jaar signalen dat een 38-jarige man zich bezig zou houden met illegale activiteiten. Een onderzoek van financiële experts van de politie leidde tot een doorzoeking van de woning en een aantal loodsen van de verdachte. Daar werd een geldbedrag van 15.000 euro, en een luxe boot aangetroffen. Het papierwerk, dat in beslag is genomen, waaronder de boekhouding is voor het verdere witwasonderzoek van belang. De vrouw en de man zitten vast onder beperkende voorwaarden.

RIEC samenwerking

De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De naleving van wet- en regelgeving geldt voor alle inwoners en ondernemers in de gemeente Enkhuizen. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst werken onder het RIEC Noord-Holland intensief samen om onregelmatigheden en ondermijning aan te pakken. Veiligheid, leefbaarheid en een gezond ondernemingsklimaat hebben prioriteit en misstanden worden niet getolereerd.

Geef een reactie