Twee brandweer scenario’s voor brandweer wedstrijden Stede Broec

Stede Broec – Deze keer kreeg brandweer Stede Broec de eer om de brandweer wedstrijden te organiseren. Ze waren al vroeg begonnen en hadden het weer aan de goede kant zitten. Bij Winkelcentrum Het Streekhof was er scenario met een luchtballon die was neergestort en bij Broekerhavenweg was er een scenario met een uitslaande brand.

De brandweerkorpsen hebben allemaal hun beste kant laten zien aan de waarnemers. En wachten met spanning op de uitslag.

We mochten niks bekend maken over deze wedstrijd om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven.

PROVINCIAAL KLASSE 112

Het voorval: Op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Stede Broec heeft een luchtvaartincident plaats gevonden. Een luchtballon met passagiers heeft een noodlanding gemaakt. Een rukwind heeft de luchtballon tegen de gevel van het gemeentehuis geblazen. De piloot heeft melding gemaakt; er zijn waarschijnlijk een aantal gewonden. De piloot heeft een noodgreep gedaan door 2 gasflessen overboord te werpen. Tevergeefs! De gasflessen zijn waarschijnlijk (nog) niet lek geslagen. De ballon ligt half over de gevel en de mand met piloot en 2 slachtoffers ligt tegen een auto. Onder de auto ligt een burger met een boodschappenwagentje. De chauffeur uit de auto is niet gewond, wil helpen, maar loopt doelloos rond. Een van de gasflessen is in de kelder van de fietsenstalling van het gemeentehuis gerold, waardoor een klein brandje is ontstaan.

PROVINCIAAL KLASSE TS-HD

Voorval : Eenheid uitrukken voor woningbrand Broekerhavenweg 206 Bovenkarspel.
In de woning aan de broekerhavensweg 206 is brand onstaan op de 1e verdieping veroorzaakt door een elektrische dekken. Bij aankomst is een uitslaande brand.In de woning wonen wat oudere mensen. In woonkamer zit nog een persoon op de bank de krant te lezen die SH is, boven ligt nog een persoon op bed. Bij aankomst dientt nog de poort geforceerd te worden om toegang tot de woning te verschaffen.

Wanneer de uitslagen bekend zijn, komen deze online.

Foto’s: RegioWF

Reacties

%d bloggers liken dit: