Tot derdig maanden cel voor woningoverval Bovenkarspel

BOVENKARSPEL – Twee jongens van 18 en 19 jaar oud zijn vandaag door de rechtbank van Noord-Holland veroordeeld voor het plegen van een woningoverval in Bovenkarspel op 6 november vorig jaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
De 19-jarige kreeg een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Zijn 18-jarige compagnon kreeg 24 maanden gevangenisstraf opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moeten beide jongens de slachtoffers een schadevergoeding betalen. Een derde medeplichtige (17) komt later nog voor de rechter.
De politie werd op de avond van de overval om 21.15 uur gewaarschuwd. Toen agenten bij de woning aankwamen, waren de daders al gevlogen. De bewoners hadden hen eigenhandig het huis uitgejaagd.
Een getuige wist een van de overvallers verderop te overmeesteren en kon hem overdragen aan de politie. De andere twee werden kort daarna ook aangetroffen en aangehouden.
Grijze auto
Ondanks de aanhoudingen en veroordelingen is de politie nog steeds op zoek naar een andere medeplichtige. Het zou gaan om de chauffeur van de overvallers. Hij is vlak na de overval gezien in de buurt in een grijze auto. Mensen die hier meer over weten, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
Bron: WEEFF.nl

Geef een reactie