Thijmen helpt de politie met boeven pakken

12916930_990853347655439_3446252591380276092_o.jpgHoorn – Vandaag hadden we als politie de eer om via stichting Opkikker, Thijmen mee te nemen om in een uurtje tijd een geweldig moment te geven bij de politie. Thijmen is 11 jaar, maar leeft met veel lichamelijke en geestelijke beperkingen wat zijn leven niet makkelijk maakt. De eerst jaren zijn zwaar geweest, maar langzaam aan gaat het wat beter met hem. Een grote wens van hem was om een echte boef te vangen samen met de politie. Wij als echte boeven vangers konden hem hier uiteraard uitstekend bij helpen.

Rond 09.15 uur werd Thijmen met zijn ouders in een auto van Stichting Opkikker van de Provinciale Weg in Hoorn gehaald door een motorrijder, gevolgd door een politieauto. De bestuurster van de auto was namelijk aan het bellen. Thijmen vond dat dit ook niet mocht en om het goed te maken wilde hij ons wel helpen tijdens ons werk. Nadat hij uitvoerig de politiemotor en de politieauto had bestudeerd kreeg hij een politiepak aan. Hierop stapte hij samen met zijn ouders in de politieauto om mee te gaan surveilleren.

We zaten nog amper in de politieauto, toen er een melding binnen kwam via de meldkamer dat er bij de Media Markt in Hoorn een beeldscherm was gestolen door een winkelboef. De winkelboef had een zwarte muts op en een zwarte jas aan met een oranje trui eronder. De winkeldief zou nu achter de Media Markt lopen. Hierop zijn we met zwaailicht en sirene ter plaatse gegaan. Dit was natuurlijk een mooi spektakel voor Thijmen dat al het verkeer voor hem aan de kant ging. Aangekomen achter de Media Markt liep daar inderdaad een man met het opgegeven signalement en een beeldscherm onder zijn arm.
Gelijk hebben we de achtervolging ingezet. Gelukkig was de motorrijder via de andere kant omgereden, zodat de verdachte ingesloten was. Hierop kon Thijmen de boef pakken en aanhouden!

Wat moet je nou met zo’n aangehouden verdachte. Thijmen wist er wel raad mee, hij moest naar het politiebureau en in de cel. Dit hebben we dan ook gedaan. Met assistentie van Thijmen is de boef ingesloten en moest hij van Thijmen een nachtje op het politiebureau blijven slapen. De verdachte had spijt en wilde naar huis. Geen genade van Thijmen, jij hebt gestolen dus je moet in de cel!

Hierna is Thijmen bedankt door de politiechef van Hoorn voor zijn geweldige aanhouding en hulp. Als beloning heeft hij nog wat leuke accessoires van de politie gehad.

 

Bron: Politie Basisteam Hoorn

12022421_990853287655445_7250596835723034002_o.jpg

Reacties

%d bloggers liken dit: