Theatervoorstelling voor brugklassers in Enkhuizen

Hoorn/Enkhuizen – 25 november 2019 – Pisa biedt alle brugklassers van RSG Enkhuizen de voorstelling ‘Een zusje dood’.

Voorafgaand aan de GoedeDoelenDag van de RSG op vrijdag 20 december, waarbij de hele school zich in gaat zetten voor Pisa, krijgen alle brugklassers op maandag 2 december a.s. de voorstelling ‘Een zusje dood’ te zien. Deze voorstelling, aangeboden door Pisa en mogelijk gemaakt door subsidie van KWF kankerbestrijding, wordt opgevoerd door Theatergroep JONG.

‘Een zusje dood’ is een geestige en fascinerende voorstelling over zingeving, keuzes maken en verlies en wordt benaderd met lichte toon. Na de voorstelling, die drie keer wordt opgevoerd op school,  volgt een verdiepende workshop, waarin de jongeren op een leuke en theatrale manier met elkaar in gesprek gaan.

Verlies, kanker, je zult er maar mee te maken krijgen. Zelf of in je omgeving. Het zet je wereld op zijn kop! En ben je dan tussen de 12 en 18 jaar, dan zit je al in een kwetsbare leeftijd en heb je het zo nodig om gevoelens te kunnen delen. En dat is niet gemakkelijk. Met de voorstelling ‘Een zusje dood’ hoopt Pisa die drempel te verlagen.

Daarnaast biedt Pisa in Enkhuizen, in nauwe samenwerking met de RSG en jongerencentrum Cayenlotgenotencontact voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Een keer in de maand is er een Chill@Pisa bijeenkomst in jongerencentrum Cayen, waar onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen worden gedeeld en leuke activiteiten worden ondernomen. De volgende bijeenkomst is op donderdag  28 november om van 16.30-18.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met Annet Langedijk 06 29089131 of via administratie@inloophuispisa.nl.


Bundeling van krachten

De activiteiten van Pisa voor jongeren in Enkhuizen, waar nu ook deze mooie en belangwekkende theatervoorstelling uit voort komt, is ontstaan door de samenwerking van Pisa, RSG Enkhuizen, Jongerencentrum Cayen en mogelijk gemaakt door een subsidie van KWF.


JONG

Theatergroep JONG maakt maatschappelijk betrokken jeugdtheater voor jongeren, met een voorliefde voor taal. Devoorstellingen zijn gevat, actueel en laagdrempelig. JONG bestaat uit actrice en schrijver Jente Jong, regisseur Kasper Kapteijn en actrice Anna Schoen.

 Over Pisa

Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn en biedt daarnaast diverse activiteiten in Enkhuizen en ondersteuning op de dagbehandeling van het Dijklander Ziekenhuis.. Pisa in Hoorn is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. 

Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Pisa werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.