TEAM Medemblik verwelkomt Rabobank West-Friesland als maatschappelijk partner

Op 8 januari 2019 ondertekenden Rabobank West-Friesland en TEAM Medemblik een samenwerkingsovereenkomst. TEAM Medemblik, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het lokale topsportbeleid, heeft een nieuwe partner gevonden. Rabobank West-Friesland verbindt zich voor twee jaar als maatschappelijk partner aan een gezamenlijke pilot gericht op het vergroten van de betekenis van lokale topsportevenementen voor de Medemblikker samenleving.

Maatschappelijke impact van topsport

In het bijzijn van sportwethouder Joset Fit zetten Tom van Roon, directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank West-Friesland en Pieter Verhoogt, directeur van Stichting TEAM Medemblik hun handtekening onder de samenwerking.

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. Van Roon is enthousiast over de ambitie waarop de partijen elkaar hebben gevonden. “Rabobank West-Friesland richt zich in haar sponsorbeleid vooral op maatschappelijke projecten. TEAM Medemblik kwam met een plan dat daar uitstekend bij aansluit. Dat niet gaat over topsport, maar juist over de maatschappelijke impact die met topsport, in dit geval topsportevenementen is te realiseren. Op dat punt liggen onze ambities in dezelfde lijn.”

Maatschappelijke activiteiten en topsportevenementen koppelen

TEAM Medemblik heeft als doelstelling om met topsport een zinvolle bijdrage te leveren aan de Medemblikker samenleving. In de pilot wordt twee jaar lang geëxperimenteerd met uiteenlopende maatschappelijke activiteiten die zijn gekoppeld aan topsportevenementen.

Verhoogt: “We zijn inmiddels al met organisatoren aan het nadenken over een scholen­programma rond de European Cup Jiu Jitsu (6 april) en het betrekken van statushouders bij het NK Skeeleren (30 mei – i juni). Zo testen we welke combinaties van evenementen, activiteiten en doelgroepen het meest effectief zijn om uiteindelijk te komen tot een soort menukaart met aanbevolen activiteiten. Die menukaart gaan we in de toekomst voorleggen aan evenementorganisatoren met daarbij de vraag: ‘en hoe gaat uw evenement een maatschappelijke bijdrage leveren? Kiest u maar!’ Zo’n aanpak is uniek in Nederland. Ik ben er trots op om samen met Rabobank West-Friesland dit bijzondere traject in te gaan.”

Geef een reactie