SUCCESVOLLE LANDELIJKE OPSCHOONDAG IN KOGGENLAND

Koggenland – Zaterdag 24 maart stond in het teken van de Landelijke Opschoondag. Door heel Koggenland heen zijn opschoonacties aangemeld. Van een bewoner die zelf een ronde doet tot groepen met ouders en kinderen. Dankzij hun enthousiasme is Koggenland weer een stuk schoner.

Startsein
Wethouder Win Bijman was op de startlocatie van één van de opschoonacties om het startsein te geven waarna de groep de wijk in trok. Naast dat de inwoners een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving is het ook de gezelligheid met elkaar tijdens en na de opschoonactie. In de volle vuilniszakken zaten veel snoeppapiertjes, blikjes, plastic flesjes en andere plastic deeltjes.
Gemeente Koggenland heeft gezorgd voor de benodigde materialen als ringen, grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Deen Avenhorn heeft de vrijwilligers in het zonnetje gezet door een gevulde lunchtas te geven en PWN, bekend van ons drinkwater, had voor de vrijwilligers een dopper beschikbaar gesteld. Een dopper draagt bij aan het niet hoeven kopen van plastic flesjes met bronwater. Ons drinkwater is immers van net zo’n goede kwaliteit.
 
Zwerfafval
Regelmatig gaan er dieren dood doordat ze rondzwervend plastic binnenkrijgen. Egels en zelfs poezen kunnen stikken als ze een stuk plastic hebben ingeslikt. Veel vogels bouwen nesten met zwerfafval. Heel creatief, maar niet zo veilig voor hun kuikens. Daarnaast komt er uit onderzoeken naar voren dat bewoners zich in een schone buurt vrolijker en veiliger voelen.
Een opschoonactie kan altijd.
Het beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag van afgelopen zaterdag. Bewoners en organisaties kunnen hun opruimacties vanaf nu altijd bij de gemeente melden via www.koggenland.nl/opschoonactie. Koggenland helpt dan met benodigde materialen.
 

Geef een reactie