Subsidiepot energiebesparende maatregelen leeg

Hoorn – Het subsidiebudget van €100.000 voor energiebesparende maatregelen voor bestaande particuliere woningen is op. De aanvragen konden vanaf 15 januari 2019 ingediend worden.

Er zijn nu 330 aanvragen binnengekomen waardoor het volledige subsidiebudget is verbruikt.

Energiesubsidie groot succes

Met de subsidie willen we inwoners stimuleren om hun huis te voorzien van energiebesparende maatregelen. Het is beter voor het milieu en inwoners besparen op hun energiekosten.

De subsidie is een groot succes. Bijna 70% van de aanvragen had betrekking op zonnepanelen. De maximale subsidie voor zonnepanelen is in 2019 verlaagd van 500 euro naar 250 euro, dat heeft het enthousiasme voor zonnepanelen niet minder gemaakt. Ook maken 40 aanvragers aanspraak op 15% subsidie in plaats van 10% omdat zij minimaal twee maatregelen tegelijk nemen.

Landelijke subsidie

Denkt u erover om zonnepanelen te plaatsen of uw woning te isoleren? Of wilt u andere energiebesparende maatregelen nemen? Kijk dan voor gratis advies op www.duurzaambouwloket.nl. De Hoornse subsidie is op, maar u kunt nog wel gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente Hoorn. Ook is er een landelijke regeling; de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Het Duurzaambouwloket geeft u graag advies over de mogelijkheden. Vanaf 15 januari 2020 is er weer een nieuw subsidiebudget beschikbaar bij de gemeente Hoorn.

Deel deze pagina

Reacties

%d bloggers liken dit: