subsidie van € 182.000,- voor Zuiderzeemuseum

Enkhuizen – Onlangs heeft het Zuiderzeemuseum een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland toegekend gekregen. Museumdirecteur, Stephan Warnik, is blij met de subsidie van € 182.000,- van de provincie: “We willen onze bezoekers te allen tijde de mogelijkheid geven om per boot naar het museum te gaan en blijven dan ook varen tussen de Veerhaven en het buitenmuseum. Om die reden wordt geïnvesteerd in noodzakelijke verbeteringen aan de aanlegsteigers.”

De subsidie komt uit de regeling ‘Recreatief personenvervoer over water Noord-Holland 2018’ en is bedoeld om recreatief vervoer van personen over water te stimuleren. Het museum besteedt de subsidie aan het verbeteren en verstevigen van de aanlegsteigers in de Veerhaven (nabij het VVV-kantoor en station) en het buitenmuseum. Daarnaast wordt het mede mogelijk gemaakt om zowel bij de Veerhaven als het museum nieuwe interactieve informatieborden te plaatsen.

De subsidie is eind december gehonoreerd en het project gaat in week 6 van start. Na de demontage van het staalwerk komt het kraanschip eind februari voor het omdraaien van de houten palen en de verdere werkzaamheden. De uitvoering wordt gedaan door het Zuiderzeemuseum in samenwerking met externe partij De Groot & De Boer civiele werken, locatie Wognum.  

Geef een reactie