Studenten Horizon College strijden om nationale titels

Regio  Negen studenten van het ROC Horizon College zijn gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. De finales worden gehouden van 20 t/m 22 maart in de RAI in Amsterdam. Robin Berkhout (Andijk), Josse Luiken (Hoorn) en Jacqueline van de Water (Avenhorn) zijn de studenten uit de regio West-Friesland die strijden om de nationale titels.

 

Robin Berkhout volgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard en zijn leerbedrijf is bouwbedrijf Desaunois uit Zwaagdijk. Vorig jaar won Robin de zilveren medaille in de categorie timmerman. Dit jaar gaat hij uiteraard voor goud en is hij druk met trainen. ‘Ik weet dat ik een kapconstructie moet maken, maar hoe deze er precies uitziet hoor ik tijdens de finale. De winnaar van vorig jaar doet ook mee en het zal lastig zijn om hem te verslaan, maar ik ga mijn uiterste best doen om als eerste te eindigen.’

 

Josse Luiken is gekwalificeerd voor Sport & Bewegen. Jacqueline van de Water is gekwalificeerd in de categorie apothekersassistent. Zij moet eerst op woensdag 20 maart een halve finale doorlopen om zicht te hebben op een medaille.

 

Van de opleidingen Verzorgende IG, Patissier, Timmerman, Installatietechniek, Elektrotechniek, Metselen, Schilderen, Verkoopspecialist en Sport & Bewegen strijden studenten van het Horizon College om de nationale titel. Per opleiding doen acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes. 

Daarnaast heeft het Horizon College nog eens drie halve finalisten, onder wie Jacqueline van de Water (apothekersassistent). De overige halve finalisten komen van de opleidingen doktersassistent en tandartsassistent.

 

Wereldkampioenschap Rusland

Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen, Worldskills in Kazan (Rusland). Die afvaardiging verschilt per opleiding. Tijdens Worldskills strijden circa 1600 jonge vakmensen uit zestig landen met elkaar om de wereldtitels. 

 

Excellentie bevorderen

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

Foto’s: Rob Duin

Geef een reactie