Studenten Bas en Robin naar wereldkampioenschappen

Regio Noord-Holland/Zuid-Holland – De studenten Bas Klarenbeek en Robin Berkhout zijn geselecteerd voor WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor mbo-studenten. Bas (patissier) en Robin (timmerman) volgen hun opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard. Het is de eerste keer dat het Horizon College twee studenten mag afvaardigen naar de wereldkampioenschappen. Het WK voor mbo-studenten wordt van 22 t/m 27 augustus gehouden in Kazan in Rusland.

 

Superblij
Bas en Robin werden in maart Nederlands kampioen en nu mogen zij hun vaardigheden aan de hele wereld laten zien. Ze zijn superblij dat ze naar het WK mogen. ‘Ik had dit helemaal niet zien aankomen’, vertelt Robin. Voor de jonge timmerman uit Andijk is het een spannend avontuur. ‘Ik vind het heel leuk. Een kans als deze krijg je niet vaak, dus ik zet hier voor honderd procent mijn tanden in. Tijdens het WK moet ik een grote kapconstructie maken en eenvereiste is dat ik 350 uur train.’

Robin heeft 16 tegenstanders en samen met begeleiders van het Horizon College en opleidingspartner ESPEQ gaat hij alles op alles zetten om van het WK een succes te maken. 

 

Wereldse patissier
Bas wil heel graag de beste patissier van de wereld worden en gaat er dan ook vol voor. De patissier uit Hillegom maakte tijdens het Nederlands kampioenschap al veel indruk met zijn werkstukken. ‘Ik ben ontzettend blij dat ik naar het WK mag. Afgelopen jaar heb ik hier heel hard voor gewerkt. En nu naar het WK, dat is geweldig. Ik ga natuurlijk mijn uiterste best doenin Kazan. Daarvoor zijn we nu al druk bezig, vooral om alle randzaken zoals vervoer te regelen. Mijn opdracht wordt 30 mei bekendgemaakt, daarna ga ik direct met detrainingen beginnen. Ik heb 24 tegenstanders en het wordt heel veel en heel hard werken om eengoede prestatie neer te zetten.’

 

Road to Kazan
Eind augustus komen in Kazan ruim 1600 jonge professionals uit 60 landen bij elkaar om de prijzen te verdelen. Er zijn meer dan 56 competities in verschillende vakgebieden. Plaats van handeling: Kazan Expo. Deze exporuimte isspeciaal voor het WK gebouwd. Team Nederland telt 27 Nederlands kampioenen, van patissier tot timmerman en van lasser tot kok. Kijk voor meer info op de website van team Nederland. 

 

Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf halen. Eind maart streden twaalf studenten van verschillende opleidingen om het Nederlands kampioenschap, waarvan drie studenten de titel behaalden. Bas en Robin zijn nu geselecteerd om het beste van zichzelf te laten zien op een groot wereldtoneel en daar is het Horizon College uiteraard trots op. 

 

Het topstuk dat Bas Klarenbeek maakte tijdens het Nederlands kampioenschap.
Reacties

%d bloggers liken dit: