Stadshuis Enkhuizen blauw verlicht ter ere van 75 jaar Verenigde Naties

Enkhuizen – In 2020 zijn we 75 jaar verder en bestaat de VN inmiddels 75 jaar en zijn alle 193 internationaal erkende landen lid van de organisatie. Nederland viert in de week van 19 tot en met 24 oktober het bestaan van 75 jaar Verenigde Naties. Dat wordt gedaan door zoveel mogelijk gebouwen in Nederland blauw te laten verlichten. De gemeente Enkhuizen geeft ook gehoor aan dit verzoek. Het balkon van het stadshuis zal in deze periode blauw verlicht zijn.

Oprichting Verenigde Naties

Na jaren van oorlog kwamen in 1945 landen vanuit de gehele wereld bij elkaar en spraken af: dit nooit meer; een Derde Wereldoorlog moest koste wat kost voorkomen worden. 

Dit resulteerde in de oprichting van de Verenigde Naties (VN). 

Denk mee over aandachtspunten voor de VN

Helaas is voor veel mensen op deze aarde vrede en veiligheid nog steeds onbereikbaar. Daarom is het tijdens het 75e jubileum van de VN tijd om de balans op te maken. Hoe bereiken we dat overal vrede is en iedereen zich veilig gaat voelen in deze wereld?  Naar wat voor toekomst willen we toe werken? Wat zijn voor u aandachtspunten waar de VN en vooral Nederland binnen dit verband zich hard voor zou moeten maken? Wat voor acties zijn er nog nodig om dichter tot deze toekomst te komen? Denk mee en vul de enquête in (dit duurt ongeveer 1 minuut): https://un75.online/?lang=dut.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *