Spoedzoeker label (stilletjes?) verlengd tot juli

Regio – Het spoedzoekers label voor woningen blijkt verlengd te zijn, dit na kort onderzoek van onze redactie. In augustus vorig jaar besteedde onze redactie al aandacht aan dit label. Zo werd er aan onze redactie verklaard dat het spoedzoekers label eind 2020 zou verlopen. Maar tijdens het bijhouden van de website WoonMatchwestfriesland viel de redactie op dat het spoedzoekers label weer werd gebruikt. Hier hebben wij natuurlijk aan de gemeente voor opheldering gevraagd.

Daaruit bleek dat de Westfriese corporaties verenigd in het PWW in oktober 2020 hebben aangegeven het label te verlengen tot 1 juli 2021. Daarbij is aan de gemeente gevraagd een vangnet voor alle bijzondere aandacht groepen waaronder ook spoedzoekers te realiseren in de vorm van urgentie via de regionale urgentie commissie.

Het spoedzoekers label wordt dus dit jaar weer gebruikt. Ondanks de vele kritiek van woningzoekende.

Doorstromer label het nieuwe verdien model?

De woningbouwverenigingen gebruiken al een lange tijd het nieuwe label doorstromers. Deze mensen die doorstromers zijn, laten hun huidige woning leeg en verhuizen naar een andere woning.

Dat zou meer ruimte moeten geven voor nieuwe woningzoekende, maar dat is dus niet zo. Wat uit onderzoek blijkt is dat woningen die door doorstromers leeg worden achter gelaten juist het meest koophuizen worden, dit om ook kopers aan te trekken.

En dan te bedenken dat er weinig sociale huurwoningen worden gebouwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.