Sint Maarten optocht zondag 11 november

BEO (Buurtvereniging Boschplein en Omgeving) nodigt alle kinderen van Enkhuizen van harte uit om op zondag 11 november aanstaande weer mee te doen aan de Sint Maarten optocht in de binnenstad van Enkhuizen.
Het programma
• De optocht start om 17.15 uur vanaf het AH plein aan de Molenweg. Onder muzikale begeleiding van fanfarecorps Dindua zal de stoet op pad gaan, via de Westerstraat naar het stadhuis. Ook Sint Maarten zelf rijdt op zijn paard mee in de optocht. Het is een Fries paard en hij heet Siemen.
• Bij het Stadhuis aangekomen (± 17.30 uur) vindt hij een schaars geklede bedelaar op het bordes, waarna Sint Maarten met zijn zwaard de helft van zijn mantel afsnijdt. Die geeft hij aan de bedelaar om zich ermee te beschermen tegen de barre kou.
Wethouder Dorus Luyckx zal de kinderen kort toespreken, waarna de stoet verder loopt naar het eindpunt op het Boschplein, waar alle kinderen op het speelplein van Villa Harlekijn warme chocolademelk of limonade, met iets lekkers krijgen. Daarna, rond 18.00 uur, is het tijd om weer naar huis te gaan.

Geef een reactie