SCHOONMAKERS TEGEN WERKEN ZONDER LOON

REGIO – Bij Werksaam, de uitkeringsinstantie in West-Friesland, is het al een tijd aan de gang. Werksaam zet werkzoekenden aan het werk zonder hier extra voor te betalen.

Wellicht gaat daar op termijn verandering in komen. SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft woensdag 25 januari een initiatiefwet ingediend om werken zonder loon te stoppen.

De SP zegt steun te krijgen van “schoonmaakbazen en schoonmakers.” Karabulut zet haar voorstel kracht bij: “Werken zonder loon kost banen.
Het leidt ertoe dat steeds meer mensen ver onder het minimumloon moeten werken zonder dat ze pensioen opbouwen en creëert oneerlijke concurrentie.

Dit is een kwalijke ontwikkeling die het principe van eerlijk loon voor eerlijk werk ondermijnt. Met deze wet willen we daar een einde aan maken.”

Op dit moment moeten bijstandsgerechtigden vaak werk verrichten dat voorheen werd gedaan door iemand die hiervoor een normaal salaris kreeg. Soms maken gemeenten winst over de rug van bijstandsgerechtigden. Daar wil de SP verandering in brengen met haar initiatiefwet. Bron: www.servicemanagement.nl

Reacties