Schepenwijk en Krabbersplaat beloond met keurmerk KVO-B

Enkhuizen – Op donderdag 14 maart heeft wethouder Heutink tijdens het Ondernemerscafé het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken (KVO-B) aan stichting Parkmanagement Enkhuizen uitgereikt. Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Veilige bedrijfsomgeving
Een belangrijke voorwaarde om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer (Veiligheidsregio Noord-Holland Noord) en andere partijen zoals Stichting Parkmanagement Enkhuizen, afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Met  als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Afspraken die gemaakt worden zijn bijvoorbeeld: 

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’
  • beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging  
  • het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s, enz.
  • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien.

Wethouder Heutink: “Ik vind het heel fijn dat ik het certificaat mag uitreiken. En waarom? Omdat dit certificaat betekent dat in Enkhuizen op onze bedrijventerreinen heel goed wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. En die samenwerking, dat is juist wat onze ondernemers, bedrijventerreinen en stad heel erg nodig hebben. In het samen promoten van de stad, maar dus ook in het verbeteren van de veiligheid op onze bedrijventerreinen. Ik wil namens de gemeente de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen dan ook van harte feliciteren met dit keurmerk; top gedaan!”

Bron/foto: Gemeente Enkhuizen

Geef een reactie