RSS Innovatieve Ewoningen Ursem krijgen vorm

In januari werd een aanneemovereenkomst getekend voor de bouw van nieuwe huurwoningen in Ursem. Daarmee was gemeente Koggenland een stap dichter bij haar streven een energieneutrale woningvoorraad te hebben. Die energiezuinige Ewoningen krijgen nu, aan de Noorddijkerweg, steeds meer vorm. Ook wethouder Caroline van de Pol droeg vakkundig haar steentje aan de bouw (zie foto).

De vier huurwoningen zijn bijzonder

Wethouder Van de Pol: “Deze woningen zijn een aanwinst voor ons gemeentelijk woningbedrijf. De gebruikte innovatieve technieken zijn mooi om te zien. Ik ben trots op deze ontwikkeling in onze gemeente en hoop dat het inwoners en ontwikkelaars aan het denken zet.” De woningen worden in opdracht van gemeente Koggenland gebouwd door Bouwbedrijf Tuin B.V. voor het gemeentelijk woningbedrijf. De nieuwe huurwoningen zijn levensloopbestendig, zeer energiezuinig én een voorbeeld voor bouwkundigen in de regio. Een aantal bouwkundigen van regionale woningstichtingen bracht 10 oktober een werkbezoek en was onder de indruk van de bouw.

Zeer energiezuinig, klaar voor de toekomst

De woningen zijn ontworpen volgens het E-woning principe. Ze voldoen aan de eisen zoals deze in 2020 van kracht worden. De heer De Moel vanEwoning Noord-Holland legt uit: “Dit is gebaseerd op het principe van passief bouwen; uitstekend geïsoleerd, winddicht, koudebrugvrij en voorzien van driedubbele beglazing. Zonnepanelen, warmtepanelen en andere moderne technieken worden ingezet om zo energiezuinig mogelijk te kunnen wonen.” De woningen worden niet aangesloten op het aardgas en zijn zo klaar voor de toekomst.

Levensloopbestending, aantrekkelijk voor jong en oud

De woningen zijn levensloopbestendig, geschikt voor jong en oud. Dit uit zich onder andere in een royale benedenetage met sanitair en de mogelijkheid om een slaapkamer op de begane grond te realiseren.

Medio 2019 gereed

Naar verwachting zijn de woningen medio 2019 gereed en kunnen zij dan aangeboden worden voor verhuur. Heeft u nu al interesse in deze woningen, of een andere huurwoning? Meer informatie over de procedures en de mogelijk om in te schrijven leest u op www.woningbedrijfkoggenland.nl.

Geef een reactie