ROETSJEN EN RAVOTTEN IN NIEUWE NATUURSPEELTUIN ‘BUITENHOLLE’ BERKHOUT

Berkhout – Roetsjen van de kabelbaan, ontdekken, spelen met water en via de touwbruggen naar het eiland. Dit kan allemaal in de nieuwe natuurspeeltuin van Berkhout: de Buitenholle! De natuurspeeltuin, gerealiseerd op initiatief van het doe-team Jeugdvoorzieningen Berkhout, is woensdag 11 juli feestelijk geopend. De opening is verricht door leden van het doe-team Jeugdvoorzieningen Berkhout, scholieren van de Geert Holle school en burgemeester Posthumus.
De speeltuin is gerealiseerd vooraan het Lijsbeth Tijs park. Vanuit het Berkhoutse doe-team ‘Jeugdvoorzieningen’ zijn Sanne Oud, Stefanie Strijker, Sandra de Wit, Nicole Fakkeldij en Chantal Entius de uitdaging aangegaan om de natuurspeeltuin te realiseren. Daar hebben zij ook de leerlingen van de Geert Holle school actief bij betrokken. Met als resultaat de natuurspeeltuin ‘Buitenholle’. “De kabelbaan is één van de favoriete elementen. De waterpomp is duidelijk door de kinderen als wens aangegeven en nu ook echt geplaatst. Het plezier van de kinderen is een grote beloning voor onze inzet.” vertelt Sanne Oud namens het doe-team.

Goede samenwerking doe-team Jeugdvoorzieningen Berkhout
Eén van de belangrijke elementen binnen de speeltuin, is de waterpomp. Het water wordt vanuit de grond naar boven gehaald, waarna het via een oude boomstam verder de speeltuin inloopt. Behalve de waterpomp zijn er touwbruggen, een nestschommel en tal van andere elementen aangebracht waar de kinderen zich kunnen uitleven . Uiteraard is er ook aan de omgeving gedacht. Zo is er gras- en bloemmengsel ingezaaid en worden in het najaar struiken en bomen geplant., “Het doe-team heeft veel werk verzet en ingezet op een voorspoedige samenwerking. Wij zijn daar als gemeente blij mee en is zeker een compliment waard” geeft René Otter aan, beleidsmedewerker buitendienst bij de gemeente.
Buitenholle
De naam van de natuurspeeltuin, ‘Buitenholle’, is door het doe-team gekozen na een oproep aan inwoners van Berkhout en omgeving om een suggestie voor de naam in te sturen. Er zijn tientallen namen ingestuurd, waarna de ‘Buitenholle’ tot winnende naam is gekozen.
Verrijking voor het dorp
Burgemeester Posthumus: “Ik ben blij dat er weer een concreet resultaat is van onze dorpsgesprekken. Na het dorpsgesprek in Berkhout is het doe-team ‘Jeugdvoorzieningen’ ontstaan. Ik heb vanmiddag genoten van het trotse doe-team en de blije gezichten van aanwezigen, groot en klein. De natuurspeeltuin is een verrijking voor het dorp en laat zien wat een doe-team voor verschil kan maken.”

Geef een reactie