Robin Berkhout wint zilver tijdens Nederlands kampioenschap meubelmaken

Regio Noord-Holland- Robin Berkhout uit Andijk heeft zilver behaald tijdens het Nederlands kampioenschap meubelmakenvoor mbo-studenten: Skills Heroes. Robinvolgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard. Het NK werd 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam gehouden en georganiseerd door WorldSkills Netherlands.

Robin Berkhout (23) won vorig jaar bij het meubelmaken brons en nu dus zilver. ‘Toen ik de opdracht en tekening zag, wist ik dat het hard werken was om het meubel binnen de gestelde tijd te maken. We moesten een tafel met een driepootconstructie maken. Dat is gelukt, behalve het monteren van een sluiting. En het maken van de vele zwaluwstaarten ging een beetje stroef. Na afloop heb ik de meubels van de medekandidaten bekeken en sommigen zagen er erg goed uit. Ik had niet verwacht dat ik op de tweede plaats zou eindigen.’ 

Voor Robin is dit de laatste keer dat hij mee kon doen met een Nederlands kampioenschap. Hij deed drie keer mee bij het bouwtimmeren (twee keer goud en een keer zilver) en twee keer bij het meubelmaken. Robin: ‘Ergens is het jammer dat dit de laatste keer is geweest, maar het wordt nu tijd om een andere kandidaat deze ervaring te geven.’ 

Lennon Stolk uit Enkhuizen eindigde bij de applicatie- en media-ontwikkelaars op een vijfde plaats.

Goud voor Sam Strijbis

Sam Strijbis uit Dirkshorn werd Nederlands kampioen in zijn vakgebied; sanitaire- en verwarmingstechnicus. Sam (22) volgt zijn opleiding bij het Horizon College en IWNH in Heerhugowaard. Sam behaalde vorig jaar ook het goud en heeft nu zijn titel geprolongeerd.

Sam is blij met het behaalde resultaat: ‘Het was heel spannend en ik had niet per se verwacht dat ik weer Nederlands kampioen zou worden omdat alle finalisten dichtbij elkaar zaten qua eindresultaat. Ik ben blij dat ik mijn titel heb geprolongeerd. Nu mag ik naar het Europees kampioenschap. Daar ga ik weer goed mijn best voor doen.’ Het Europees kampioenschap wordt gehouden in de Poolse stad Gdansk en vindt in september plaats.

Overige medailles

Negen studenten van het Horizon College deden mee met het Nederlands kampioenschap. Per finale streden acht mbo-studenten om de nationale eer in hun vakgebied. Yvanka de Reus uit Grootschermer behaalde zilver bij het bouwtimmeren. Maaike van der Steen (19) uit Heiloo behaalde brons als Verzorgende IG. 

De uitslagen van de finalisten van het Horizon College:

Sanitaire- en verwarmingstechnicus: Sam Strijbis uit Dirkshorn: goud

Bouwtimmeren: Yvanka de Reus uit Grootschermer: zilver

Meubelmaken: Robin Berkhout uit Andijk: zilver

Verzorgende IG: Maaike van der Steen uit Heiloo: brons

Tegelzetten: Junior Macaia uit Purmerend: vierde plaats

Apothekersassistent: Noortje Rijser uit Alkmaar: vierde plaats

Applicatie- en mediaontwikkelaar: Lennon Stolk uit Enkhuizen: vijfde plaats

Autotechnicus: Ryan Meuwese uit Den Helder: zesde plaats

Mediavormgever: Lisa Fennema uit Den Helder: achtste plaats

De finalisten van het Horizon College worden dinsdag 28 maart op de locatie in Hoorn gehuldigd.

Geef een reactie