Robin Berkhout uit Andijk Nederlands kampioen timmerman

Regio Noord-Holland – Robin Berkhout uit Andijk is Nederlands kampioen timmerman voor mbo-studenten. De finale van deze vakwedstrijden, Skills Heroes, vond plaatst van 20 t/m 22 maart in de RAI in Amsterdam. Robin volgt zijn opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard en zijn leerbedrijf is bouwbedrijf Desaunois in Zwaagdijk.

 

Andere studenten uit de regio West-Friesland die aan de finale van Skills Heroes meededen waren Josse Luiken uit Hoorn en Jacqueline van de Water uit Avenhorn. Josse eindigde in zijn categorie Sport & Bewegen op de vierde plaats. Jacqueline werd bij de apothekersassistenten vijfde.

 

Behoorlijk moeilijk

Robin Berkhout, die vorig jaar de tweede plaats behaalde, is trots op zijn nationale titel. ‘Ik ben erg blij om Nederlands kampioen te zijn en ik heb enorm genoten van de wijdstrijd. We kregen de opdracht om een kapconstructie te maken. Dit zijn allemaal balken die samen een dak vormen. De opdracht was behoorlijk moeilijk. Op het laatst gingen we gelijk op en moest ik hard werken om mijn tegenstanders voor te blijven.’

 

Drie nationale kampioenen

In totaal kwalificeerden 12 studenten van het Horizon College zich voor de landelijke finales van Skills Heroes. Drie studenten van het Horizon College veroverden de nationale titel. Naast Robin Berkhout (timmerman) zijn dat Bas Klarenbeek (patissier) en Ashley van den Berg (doktersassistent). Per opleiding deden acht mbo-studenten mee aan de landelijke finales van Skills Heroes. 

 

De uitslag

Timmerman: Robin Berkhout uit Andijk: eerste plaats

Patissier: Bas Klarenbeek uit Hillegom: eerste plaats

Doktersassistent: Ashley van den Berg uit Alkmaar: eerste plaats

Sport & Bewegen: Josse Luiken uit Hoorn: vierde plaats

Installatietechniek: Bjarne Wijker uit Egmond aan Zee: vierde plaats

Verzorgende IG: Ivana Hommes uit Heerhugowaard: vijfde plaats

Verkoopspecialist: Layla Dekker uit Zuid-Scharwoude: vijfde plaats

Apothekersassistent: Jacqueline van de Water uit Avenhorn: vijfde plaats

Tandartsassistent: Marc Oostmeijer uit Alkmaar: zevende plaats

Elektrotechniek: Nick Zonneveld uit De Rijp: zevende plaats

Schilderen: Max Staalman uit IJmuiden: zevende plaats

Metselen: Bart Bonouvrie uit Stompetoren: achtste plaats

 

Wereldkampioenschap Rusland

Met zijn nationale titel op zak maakt Robin kans op deelname aan het WK, Worldskills in Kazan in Rusland. Vrijdag 12 april wordt bekendgemaakt of Robin deel gaat uitmaken van het Skills Team Nederland. ‘Het zal fantastisch zijn als ik naar het WK mag, maar dan moet ik nog enorm veel trainen want het niveau ligt daar een heel stuk hoger.’

Reacties

%d bloggers liken dit: