Robin Berkhout regiokampioen Timmeren

Regio  Robin Berkhout uit Andijk is regiokampioen Timmeren geworden. Hij deed mee aan de Skills-wedstrijden, dit zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Robin volgt zijn opleiding bij het ROC Horizon College in Heerhugowaard. Nu hij regiokampioen is mag hij meedoen met de volgende kwalificatieronde met als doelde landelijke finale van Skills Heroes in de RAI in Amsterdam. 

 

Studenten van de techniekopleidingen van het Horizon College, het Regio College en het Nova College streden donderdag 18 oktober met elkaar voor de prijzen in Koog aan de Zaan. De mbo-scholen organiseerden de vakwedstrijden in samenwerking met de opleidingsbedrijven BouwMensen, InstallatieWerk N-H en ESPEQ. 

 

Er werd gestreden in verschillende disciplines: installatietechniek, elektrotechniek, timmeren, metselen en schilderen. De mbo-studenten kregen een opdracht waar een ochtend aan gewerkt kon worden. 

Vorig jaar plaatste Robin Berkhout zich ook voor de landelijke finale van Skills Heroes. Hij eindigde tijdens dit Nederlands kampioenschap op de tweede plaats. Dit jaar gaat Robin uiteraard voor de eerste plaats.

Foto: Michel van Bergen

Geef een reactie