Repaircafé Stede Broec Philadelphia

Op 14 september start in woonlocatie Lamoraal van Philadelphia Zorg aan de Industrieweg 41 het Repaircafé Stede Broec Philadelphia. Al meer dan een jaar zijn de cliënten bezig met duurzaamheid. In elk huiskameroverleg wordt een onderwerp besproken.

In dat licht is de start van het repaircafé een mooie aanvulling. Wereldwijd groeit het besef dat we zorgvuldig om moeten gaan met de grondstoffen die er zijn. Als het dan lukt om iets te repareren is het niet meer nodig nieuwe grondstoffen te gebruiken.

Het repaircafé wordt op zaterdag 14 september om 10.00 uur geopend door Wethouder Lydia Groot van de gemeente Stede Broec. De organisatie en uitvoering van het repaircafé is in handen van vrijwilligers, cliënten en begeleiders. De eerste bijeenkomst zijn er drie werkstations; computerreparaties, kleine reparaties aan fietsen en naai en herstelwerk. Daarnaast is er natuurlijk de koffiehoek. Het idee van een repaircafé is dat je kapotte spullen inbrengt en meekijkt hoe het gerepareerd wordt . Dat maakt dat je niet alleen met een gerepareerd artikel de deur uit gaat, maar dat ook je technische kennis gegroeid is.

In de koffiehoek bestaat de mogelijkheid om gezellig koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten en bij te kletsen. Voor de koffie betalen mensen  € 0,50. De reparaties zijn in principe gratis, gebruikte materialen moeten wel betaald en een eigen bijdrage is welkom. Voor meer informatie zie ook de facebookpagina van Repaircafé Stede Broec  Philadelphia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *